DORDRECHT – Bij voetbalvereniging Wieldrecht strijden op zaterdag 12 januari 16 F-pupillenteams uit heel district Zuid I, waaronder de F1 van de gastheer, om het districtskampioenschap. Op deze dag zijn meerdere plaatsen voor het NK te verdienen. (Foto: vv Wieldrecht)

Tijdens het toernooi, dat start met poulewedstrijden, wordt ook gestreden om een sportiviteitskampioenschap. De nummers 1 en 2 van elke poule spelen in de middag om het kampioenschap. De kampioen verliezend finalist zijn direct geplaatst voor het NK later in het seizoen in Castricum. De nummer 3 en de sportiviteitskampioen maken daar kans op. In de middag is er ook nog het schaduwkampioenschap voor de nummers 3 en 4 van elke poule. De schaduwkampioen maakt ook nog een kleine kans op het NK.

Gezond menu

De toernooiorganisatie pakt speciaal uit. Zo verzorgt de sportkantine deze dag een gezonder menu dan normaal. De bekende frituursnacks en snoeperijen worden op deze dag vervangen door andere lekkernijen die een betere impuls zijn voor goed voetbal, volgens de filosofie van Stichting Voetbal Talenten Toernooi. Het Voetbal Talenten Toernooi is een landelijk toernooi voor F-, E- en D-pupillen (6 tot 12 jaar). Volgend jaar werkt Stichting VTT, dat de toernooien landelijk aanstuurt, aan haar 10-jarig jubileum. In totaal zijn er dat seizoen in heel Nederland zo’n 30 tot 40 toernooien.

Welkom

De entree op het complex aan de Smitsweg in Sterrenburg is de gehele dag vrij. De openingsceremonie start om 09.30 uur met het beluisteren van een Wilhelmus. De finale is om 16.30 uur. Iedereen is welkom.