REGIO – Het Grote Rivieren Loopcircuit gaat in 2024 een doorstart maken onder de naam StardGRL. Dit is een afkorting van Stichting Atletiek Regio Drechtsteden en Grote Rivieren Loopcircuit. De Riwal Hoogwerkers halve marathon, georganiseerd door Fortius Dordrecht, is één van de hardloopwedstrijden in de reeks.

Stard organiseert al jaren voor de jeugd een atletiekcompetitie in de Drechtsteden. Deze vindt plaats bij vijf atletiekverenigingen: A.V. TyphoonA.V. PassaatA.A.A. Atletiekvereniging Alblasserdam,Fortius en A.V. Spirit. GRL staat al jaren bekend als Grote Rivieren Loopcircuit, maar daar kwam in 2020 een eind aan. De vijf atletiekverenigingen hebben de koppen bijeen gestoken om weer een loopcircuit te organiseren. Daarbij zijn zelfs drie enthousiaste loopcomités toegevoegd van wedstrijden in Noordeloos, Herwijnen en Hoornaar. Daarmee is StardGRL een regionaal loopcircuit van acht wedstrijden in een jaar. Deelnemers kunnen in hun leeftijdscategorie met elkaar de strijd aangaan voor het klassement. Iedereen vanaf 14 jaar kan meedoen met het loopcircuit met gecertificeerde afstanden en een netto tijdregistratie over 10 kilometer, 5 en 10 Engelse Mijl en een halve marathon. Na enkele dagen worden de resultaten verwerkt in een klassement en gepubliceerd op www.stardgrl.nl.

Inschrijving

Inschrijven voor het loopcircuit kan tot en met 2 januari 2024, na-inschrijven is niet mogelijk. Uiteraard kan je ook inschrijven voor één of meer wedstrijden. Dit kan bij de organiserende atletiekverenigingen of loopcomités. Bij inschrijving voor één of meerdere losse wedstrijden heb je geen toegang tot het klassement van het loopcircuit.

Wedstrijdkalender 2024

6 januari: Mundo Nieuwjaarsloop 10 kilometer, A.V. Spirit Oud-Beijerland
9 maart: Riwal Hoogwerkers halve marathon, Fortius Dordrecht
20 april: Dirk IV loop 5 Engelse Mijl, Loopcomité Hoornaar
8 juni: Lenteloop 10 kilometer, A.V. Passaat Papendrecht
29 juni: Lingewaalloop 10 kilometer, Loopcomité Herwijnen
7 september: Loop naar de Pomp 10 kilometer, Loopcomité Noordeloos
5 oktober: Molenloop 10 Engelse Mijl, A.A.A. Atletiekvereniging Alblasserdam
26 oktober: Typhoonloop 10 kilometer, A.V. Typhoon Gorinchem