DORDRECHT – Het komende weekeinde staat in het teken van inhaalvoetbal en zowel GSC als Dubbeldam (zo) kan beslag leggen op de tweede periodetitel.

GSC wacht op de slotdag van de tweede periode een zinderende finale aan de Groene Zoom tegen de Drechtstedelijke rivaal ZBC’97. De winnaar van de clash heeft het nacompetitieticket binnen. In geval van een gelijkspel, trekt ZBC, op basis van een beter doelsaldo, aan het langste eind.
De Zwijndrechters hebben ook nog een ander belang, want het elftal van Jaijant Mangroe staat aan de leiding in 4D en mikt in de eerste plaats op het kampioenschap. Mangroe was in het verleden overigens werkzaam bij GSC.

Oranje Wit

Pippy Pruymboom krijgt een paar honderd meter verderop ook te maken met een voormalige werkgever. Oranje Wit krijgt bezoek van Heerjansdam, voor het begin van de competitie titelkandidaat nummer één. Het team van Phillip den Haan presteert echter beneden de verwachtingen en mikt nu op de nacompetitie.
Wanneer Oranje Wit en LRC (uit bij Terneuzense Boys) punten laten liggen, kan VVGZ de tweede periodetitel winnen. De equipe van Johan van der Werff moet dan wel op sportpark Bakestein rivaal Pelikaan de baas blijven.
Een andere derby waar het nodige op het spel staat, is minder dan honderd meter verderop die tussen Groote Lindt en SC Amstelwijck (3C). Bij winst kunnen de Dordtenaren een belangrijke stap richting handhaving zetten, ten koste van ‘De Lindt’. Als de Zwijndrechters victorie kraaien, kunnen zij in het restant van de competitie Amstelwijck nog passeren.
In het zondagvoetbal kan derdeklasser Dubbeldam de tweede periodetitel binnenhalen. Het elftal van Roy de Bruin en Fred Koster moet dan wel zelf het inhaalduel bij Sprundel tot een goed einde brengen, terwijl de achtervolgers VVR en SSW punten dienen te morsen. In alle andere gevallen valt de beslissing wanneer Dubbeldam inhaalt bij concurrent VVR. In de derde klasse B krijgt RCD visite van Zundert. Het programma:

Zaterdag
1C: Oranje Wit – Heerjansdam
2F: SC Everstein – DFC, Wieldrecht – Ameide
3C: Groote Lindt – SC Amstelwijck, Tricht – EBOH
4C: Rimboe – ODS
4D: GSC – ZBC’97, Dubbeldam – HSSC’61

Zondag
3B: RCD – Zundert
4C: SC Emma – RSV, SSW – Noordhoek, Sprundel – Dubbeldam
OMC – PCP in 5C is verplaatst naar zaterdag 14.00 uur.