DORDRECHT – De tweestrijd voor een nacompetitieticket tussen GSC en Dubbeldam stevent af op een enerverende climax. Aan de Groene Zoom hees GSC zich op de ranglijst naast de Schenkeldijkclub, dankzij een 2-1 triomf.

De Gelukvogels Stadspolders Combinatie moest triomferen om nog in de race te blijven, terwijl Dubbeldam de Dordtse rivaal definitief van zich kan afschudden. GSC trok het duel naar zich toe en beide ploegen staan nu in de rangschikking gedeeld vijfde met 33 punten uit negentien duels. Die vijfde plek geeft overigens alleen recht op de nastoot wanneer een club uit de top vier bovenaan eindigt in de strijd om de derde periodetitel. Dubbeldam heeft nog de mogelijkheid om die prijs te pakken en in dat geval troeft het GSC af, ook als de fusieclub boven het zwart witte gezelschap finisht bij de eindafrekening.
Dubbeldam krijgt overigens zaterdag ZBC’97 op visite, dat zich dan tot kampioen in 4D kan kronen. Aangezien ook de nummer twee rechtstreeks promoveert, kan ZBC zich voor 99 procent zeker opmaken voor een plek in de derde klasse na de zomer.