DORDRECHT – In de eerste ronde van de nacompetitie heeft GSC de terugwedstrijd tegen MVV’58 overtuigend met 5-0 gewonnen, waardoor het elftal van Danny Sijnja komende zaterdag om promotie speelt tegen Zuilichem. EBOH opende de nastoot met een verliespartij tegen Rijswijkse Boys: 3-4.

GSC toonde zich oppermachtig tegen MVV’58, nadat de wedstrijd in Meteren een week geleden, nog onbeslist was geëindigd. Maar vijf Dordtse goals, waaronder twee van Orrin van Heteren, lieten er geen twijfel over bestaan wie vanmiddag als winnaar van het veld zou stappen. In de eindstrijd wacht Zulichem, dat Aspeeren in twee duels uitschakelde. De finale wordt vermoedelijk in Woudrichem of Sleeuwijk afgewerkt. Als GSC triomfeert, komt de fusiieclub GSCODS na de zomer in de derde klasse uit. In geval van een zeperd, heeft de nieuwe combinatievereniging met ODS, zaterdag thuis tegen TEC, nog een ijzer in het vuur.
Voor EBOH is een stap hoger op de ladder ver weg. De Dordtenaren kregen tegen Rijswijkse Boys de deksel op de neus, 3-4 verlies. EBOH had de pech dat ‘Adje’Kabbah uitviel met een hoofdwond, toen trainer Ries Fok al drie keer had gewisseld. EBOH moest daardoor de wedstrijd met een man minder uitspelen en incasseerde toen de vierde tegentreffer. Maandag volgt de return in Rijswijk. De winnaar van de tweekamp treft Papendrecht, dat Wilhemina’26 elimineerde, in de finale.