DORDRECHT – Nabij de atletiekbaan van het sportpark Reeweg gaat zaterdag 23 maart de Halve van Hercules van start. Nieuw is dat de loop deel uitmaakt van het Univé Grote Rivieren Loopcircuit. Naast een prestatieloop is de halve marathon daarmee ook een echte wedstrijd. Bovendien zijn er prestatielopen op de 5 en 10 kilometer en voor de jeugd.

Het parcours voert de deelnemers over de Wantijdijk richting de Hollandsche Biesbosch. De start van de halve marathon staat gepland om 11.30 uur. Vlak daarna zullen ook de recreanten aan hun 5 of 10 kilometerbeginnen. Voorafgaand worden er op de atletiekbaan vanaf 10.00 uur een aantal jeugdlopen van 400, 600 en1200 metervoor jongens en meisjes verwerkt.

De Dordrechtse krachtsport- en atletiekvereniging Hercules organiseert de Halve van Hercules. Het organisatieteam is blij met de aansluiting bij het Grote Rivieren Loopcircuit. Tot het loopcircuit behoren acht lopen uit de regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. Hercules brengt met de halve marathon de langste afstand in bij het loopcircuit. Voor alle afstanden, inclusief die van de jeugd, gebeurt de registratie met loopchips.

 

Meer informatie is te vinden op www.herculesdordrecht.nl en op www.avtyphoon.nl/loopcircuit. De jeugdlopen zijn gratis en ook toegankelijk voor deelname van scholen. Na-inschriiving is mogelijk op zaterdag 23 maart vanaf 09.00 uur tot een half uur voor aanvang van de betreffende loop in de Reeweghal bij de atletiekbaan, Halmaheiraplein 35.