ZWIJNDRECHT – De inschrijving voor de 44e editie van de Verkerkloop in Zwijndrecht is geopend. Het hardloopevenement vindt plaats op woensdagavond 10 mei. Er kunnen 3.500 hardlopers, van jong tot oud, inschrijven voor de 5 en 10 kilometer en de bedrijvenloop.

Deze editie van de Verkerkloop zal traditiegetrouw bestaan uit het Zwijndrechts Scholenkampioenschap voor deelnemende basisscholen, de 5 en 10 kilometerloop voor individuele hardlopers en de 5 en 10 kilometerloop voor bedrijventeams. De organisatie is verheugd dat de voorbereidingen weer in gang zijn gezet na twee jaar ‘sportieve stilstand’.  Inschrijven voor de 5 en 10 kilometerloop voor individuele hardlopers en bedrijventeams is mogelijk vanaf 1 februari en gebeurt volledig digitaal via www.verkerkloop.nl. Deelname aan individuele loop kost 12,50 euro. Bedrijventeams betalen 200 euro per team met een oplopende korting bij meerdere teams. Deelnemers van de bassischolen worden via de eigen school opgegeven, deelname voor deze kinderen is gratis. Iedere loper ontvangt een medaille en eigen downloadbare finishfoto en video.

Een begrip

De Verkerkloop is een begrip in Zwijndrecht en ver daarbuiten. Editie 2022, waar meer dan 2.400 lopers, scholieren en bedrijventeams aan deelnamen, is het grootste sportevenement van Zwijndrecht en tevens één van de grootste jeugdlopen van Nederland. Meer informatie is te vinden op de website.