DORDRECHT – Reddingsbrigade Dordrecht organiseert op 9 en 10 maart een internationale zwemwedstrijd. De nationale en internationale top in ‘lifesaving’ doet mee. Op beide dagen worden in het zwembad van Sportboulevard Dordrecht diverse onderdelen gezwommen door de jeugd, volwassenen en masters. (Archieffoto: Stolk Fotografie)

De lifesaving-sport is een spectaculaire sport die is afgeleid van het echte reddingswerk. De onderdelen bevatten combinaties van techniek, tactiek, kracht en snelheid. Tijdens deze twee dagen zijn er individuele onderdelen en teamonderdelen.

De Dordtse Reddingsbrigade is een actieve vereniging. Naast de wedstrijdsport wordt er elke maandag- en dinsdagavond zwemles gegeven. Ook is de vereniging actief bij het beveiligen van evenementen door de vaarploeg. Daarnaast zijn er bij diverse evenementen op en rond het water EHBO’ers van de brigade actief.

Iedereen is van harte welkom om op zaterdag 9 maart tussen 09.00 en 18.00 uur en zondag 10 maart tussen 10.00 en 17.00 uur te komen kijken. De toegang is gratis. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met een nog vrij onbekende sport en natuurlijk om de sporters aan te moedigen.