DORDRECHT – Dit voorjaar is het weer mogelijk om bij Kanovereniging Dajaks een introductiecursus kanovaren te volgen. Deze cursus is bedoeld voor mensen die nog geen peddelervaring hebben maar er wel over denken om met kanosport te beginnen. (Foto: dajaks.nl)

De introductiecursus bestaat uit vier avonden in opeenvolgende weken. Deelnemers leren eerst de belangrijkste basistechnieken en maken later onder begeleiding twee tochten in de Hollandse Biesbosch. Op die manier komen zij in kreken die niet zonder kano bereikbaar zijn, met kans om bevers, ijsvogels en andere zeldzame dieren te zien.

 

De Dajaks introductiecursus kanovaren wordt in drie cyclussen gegeven: op de woensdagen 22 en 29 mei en 5 en 12 juni, op de donderdagen 23 en 30 mei en 6 en 13 juni en op de maandagen 3, 10, 17 en 24 juni.

De lessen beginnen steeds om 19.00 uur bij Kanovereniging Dajaks aan de Zeedijk 17 inDordrecht (vlakbij de veerdienst Kop van ’t Land). Ze duren totdat het donker wordt. De kosten bedragen 40 euro inclusief gebruik van kano, peddel en zwemvest. Deelnemers die lid worden, krijgen dit geld in de vorm van een korting terug. Informatie en een aanmeldingsformulier staan op de websitewww.dajaks.nl. Belangstellenden kunnen ook mailen naar instructie@dajaks.nl.