DORDRECHT – Op de 98ste feestelijke nieuwjaarsreceptie van EBOH werden onder begeleiding van het muzikale Dordtse duo Enjoy traditiegetrouw de jubilarissen in het zonnetje gezet. Voorzitter Hans Schoon en vicevoorzitter Edwin Korzilius hadden voor iedereen een persoonlijke noot en deelden bloemen, spelden en cadeaus uit aan twaalf leden, die bij elkaar 570 jaar lid zijn van de Rood Zwarte club aan de Schenkeldijk.

In de categorie 25 jaar lid werden Sietse Schuurman, Bram Wouters, John Jansen en Dennis Loopik gehuldigd. Hans Scheepbouwer was verhinderd. Dick van de Water, Stephan Roovers en Leo Schellinger waren 40 jaar lid. Dat is ook Frans Raadsheer, maar hij was op vakantie.
Ook de nog oudere generatie was goed vertegenwoordigd. Cock Holster en Kors Hofman zijn 65 jaar geleden lid geworden in 1953. Dat was een gouden jaar in de EBOH geschiedenis. Door een 1-0 overwinning in en tegen Volendam (doelpunt Arie Schoon) promoveerde EBOH naar het hoogste niveau in Nederland. Theo Kelderman was toen al 5 jaar lid en werd gehuldigd voor 70 jaar lidmaatschap. De absolute kroon met maar liefst 75 jaar lidmaatschap ging uit naar de broers Gerard en Hans Holster. Beiden reeds lang erelid van de vereniging.

Op de foto: Staand (van links naar rechts): voorzitter Hans Schoon, vicevoorzitter Edwin Korzilius en de jubilarissen Dick van de Water, Dennis Loopik, John Jansen, Sietse Schuurman, Bram Wouters, Stephan Roovers, Gerard Holster en Cock Holster. Zittend (van links naar rechts): Hans Holster, Leo Schellinger, Theo Kelderman en Kors Hofman.