DORDRECHT – Korfbalvereniging Oranje Wit organiseert op de zaterdagen 6 en 13 april weer de jaarlijkse Kids-dagen. Deze dagen zijn dé gelegenheid voor kinderen om kennis te maken laten met korfballen én Oranje Wit. De kennismaking is voor jongens en meisjes van 5 tot en met 8 jaar, maar iets oudere kinderen zijn ook van harte welkom.

Met korfbal ontwikkelen kinderen hun hele lichaam. Daardoor worden ze ook beter in gym en andere sporten. Het motto van de dag is dan ook Goed in Gym, Kanjer in Korfbal. De clinic wordt gegeven doorKees-JanOppe, de bondscoach van het Nederlands team onder 19 jaar. De regio Dordrecht is al jaren de sterkste korfbalregio van Nederland. Oranje Wit is aantrekkelijk voor jeugdspelers. De club beschikt over een uitstekende jeugdopleiding en streeft ernaar om kinderen te laten sporten in een veilige omgeving.

 

Bondscoach

De club organiseert al jaren de Kidsdagen op het sportcomplex in Stadspolders om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met korfbal. Op (kunstgras)veld 1 wordt op 6 april van 12.00 tot 13.00 uur en op 13 april van 10.00 tot 11.00 uur een clinic gegeven door de bondscoach. Daarbij maken de kinderen op een speelse manier kennis met de sport. Iedereen is van harte welkom, ook om na de clinic nog teven te blijven om te kijken naar een wedstrijd van een jeugdteam. Voor de ouders, oma’s en opa’s staan de koffie en thee klaar.

Wie eerst meer informatie wil, kan contact opnemen met Michael Schmidt, tel. 6142586 ofmichael.schmidt@hetnet.nl.