DORDRECHT – In een zetel had RCD kunnen plaatsnemen voor het restant van de competitie, op voorwaarde dat het Beek Vooruit vanmiddag zou bedwingen. Maar de Dordtse zondagderdeklasser nam te vroeg plaats in een luie stoel en die lichtzinnigheid brak RCD danig op: 2-4 verlies na een 2-1 voorsprong.(Foto:Michel Sterrenberg).

Door de pijnlijke nederlaag tegen de hekkensluiter zal Racing Club Dordrecht zich minstens één keer moeten oprichten, om zich van een langer verblijf in de derde klasse te verzekeren. De huidige klassering, negende, volstaat. Maar Zundert, Waspik en ook Beek Vooruit liggen op de loer. En dus zijn er drie opties: rechtstreekse degradatie, handhaving met en handhaving zonder overwerk.

Dat laatste scenario leek zich aan de Reeweg Oost te ontvouwen. Na een extreem vroege achterstand, na veertig seconden opende Beek Vooruit de score, zette RCD de zaken recht voor de pauze, met als doelpuntenmakers Randy van Gulik (1-1) en Koen Willemsen (2-1). De gasten uit Prinsenbeek leken de kwaliteiten  te ontberen voor een driepunter. De Brabantse vereniging herbergt met Pierre van Hooijdonk één speler met extreme kwaliteiten voor de derde klasse, maar de voormalige international schopt op zaterdag tegen een bal in Prinsenbeek. Toch won Beek Vooruit aan de Reeweg en zo trok het RCD mee in de degradatiestrijd in 3B.

Schande

“Ik verbeeld me niets, maar het is een schande dat we van deze ploeg verliezen”, blies Ron van Kooten stoom af na de zeperd. “We maken het onszelf moeilijk. In de rust heb ik gewaarschuwd: ‘die gasten gaan komen.’ Met de juiste concentratie en scherpte maken we het gewoon af in de tweede helft. Maar we lieten het afweten. Je zag het aan de passing en de aannames van de bal. Je zou haast denken dat jongens het leuk vinden dat het de komende weken nog spannend wordt. Maar als het aan mij had gelegen, waren we nu zeker geweest. Het liefst zou ik volgend weekend al spelen om deze nederlaag recht te zetten, maar we moeten ook nog eens twee weken geduld hebben.”
Aanstaande zondag wordt er ingehaald in 3B en van de clubs onderin hebben alleen Zundert en Waspik nog een duel tegoed. RCD gaat op 28 april bij Groen Wit, op visite dat vandaag de titel voor zich opeiste. Op de slotdag komt Gilze langs aan de Reeweg.