REGIO – Het turnseizoen is inmiddels halverwege. Afgelopen weekend waren de plaatsingswedstrijden op weg naar het NK. Zowel DVO uit Dordrecht als O&O uit Zwijndrecht deed goede zaken en bracht de nodige medailles meer naar huis.

Met een keer goud, vijf maal zilver en een bronzen plak sloot DVO een intensief maar glansrijk turnweekend af. Bij de allerjongsten ging het zilver naar Cheyenne Lentze en Selin Eda Gücmen, en werd bij Suzanne van der Net de bronzen medaille omgehangen. Bij de 9-jarige pupillen mocht Nadia Tito de zilveren plak in ontvangst nemen. In de categorie pupillen II pakten Sam van Rijswijk en Vera Anröchte respectievelijk het goud en zilver. En in de vrije oefenstof veroverde juniorenturnster Fu-Cui Meijer de tweede plaats. Het beste resultaat voor O&O kwam op naam van Lisanne Thies in de seniorklasse van de eerste divisie. Lisanne wist met een ruime voorsprong op haar concurrentie het goud voor zich op te eisen. Caitlin van de Graaf deed bij de pupillen (eerste divisie) goede zaken. Zij won brons.

Ook door

Er werd naast de medailles, gestreden voor een plaats in de halve finale. Van DVO redden alle zestien deelneemsters deze doelstelling. Net buiten de prijzen, maar wel door naar de volgende ronde zijn: Marit Boon, Karlijn Schouten, Jonna de Zeeuw, Fay Suijkerbuijk, Vivianne Klink, Cato Zijderveld, Monique Admiraal, Lilian van der Vlies en Iris Mol. Ook bij O&O zijn er heel wat turnsters die zich bij het volgende treffen mogen melden: Deandra de Camps, Bridget Hogeweg,  Joyce Siebert, Ezra in ’t Veld, Renate van ’t Hof, Yuna van den Berge, Naomi van der Vliet, Jente van der Kruk, Cyane Cromarty en Lola van der Padt .

Fotobijschrift: Meerdere turnsters van DVO vielen in de prijzen.