DORDRECHT – In de week van 20 tot en met 27 april is het Nationale Sportweek, een landelijk sportevenement dat de breedtesport in Nederland op de kaart moet zetten. De Dordtse Krachtsport en Atletiek Vereniging Hercules doet mee. De hele week is het mogelijk om gratis een training mee te beleven. Deze is hierbij zeer uitgebreid: van kogelstoten tot worstelen en aerobics.

De meer dan een eeuw oude club heeft natuurlijk een klassiek Grieks atletiekprogramma: verspringen, kogelstoten, hoogspringen, discuswerpen, sprinten, enzovoorts. Maar er zijn ook loopgroepen, Nordic Walkers en een groep Sportief Wandelen.

Ook de krachtsporten komen deze week aan bod: worstelen, thaiboksen of een lekkere fitness-work-out. De ervaren instructeurs staan klaar. Wie meer van dansen houd kan terecht bij lessen aerobics, zumba of streetdance. Hercules biedt voor elk wat wils en dat kan deze week allemaal gratis uitgeprobeerd worden in de Reeweghal aan het Halmaheiraplein. Waar en hoe laat de lessen plaatsvinden is te vinden op www.herculesdordrecht.nl.