Sport

reageer als eerstzo 6 okt 2019

Nipte 6-5 uitnederlaag ijshockeyers Dordrecht Lions

DORDRECHT-Wisten de ijshockeyers van Dordrecht Lions een week geleden nog de start van de competitie in de eerste divisie winnend af te sluiten, zaterdagavond ging echter de eerste uitwedstrijd verloren. Eindhoven Kemphanen was nipt met 6-5 te sterk.
Het duel in de Lichtstad begon in de eerste periode prima voor de Dordtenaren na de 0-1 van Nikita Kamyshev en de 0-2 door Falco Veenhuizen. Hierna wisten de Brabanders terug in de wedstrijd te komen met de 1-2,
In de volgende tweede periode ging Eindhoven Kemphanen los en zette de achterstand om in een 4-2 voorsprong. Sirio Barone was hierna alert en en zorgde met de 4-3 voor de Dordtse aansluitingsgoal.
In de derde periode sloeg Eindhoven toe met de 5-3 maar Dordrecht Lions gaf zich niet over en Levy Galjaard bracht de marge weer terug tot een treffer. Nikita Kamyshev volgde het goede voorbeeld van zijn teammaat en zette de gelijkmakende 5-5 op het scorebord.
Helaas lukte het de equipe van trainer/coach Marc Visschers niet om de Eindhovenaren om de Eindhovenaren met een volgede treffer te verrassen.
Eindhoven Kemphanen lukte dit wel en in de slotfase van de derde periode was de 6-5 de winst voor de Brabanders.
Na twee speeldagen is Eindhoven Kemphanen de koploper in poule A gevolgd door Nijmegen Devils en Dordrecht Lions.Komende zaterdag speelt Dordrecht Lions vanaf 20.15 uur het thuisduel tegen Smoke Eaters Geleen.

Geef een reactie