DORDRECHT – Met een nipte 1-2 zege bij Drechtstreek heeft Oranje Wit zich nog nadrukkelijker gemeld in de strijd om de hoofdprijs in de eerste klasse C. Verdediger Eelco de Lange scoorde in de slotfase de winnende treffer voor de brigade van Pippy Pruymboom.

Drechtstreek kreeg in de Papendrechtse Oostpolder vervolgens nog de kans op de gelijkmaker, maar de Dordtenaren ontsnapten. Door de verrassende 2-3 nederlaag tegen Almerk van LRC Leerdam, tot zaterdag koploper, wordt het bovenin alleen maar spannender. Pelikaan leidt de dans voor VVGZ. LRC volgt op één punt, Oranje Wit heeft twee punten minder dan  de sterk presterende Zwijndrechtse promovendus.

In de derde klasse C wist EBOH niet, zoals in de heenwedstrijd, te stunten tegen koploper GJS. Tien minuten voor tijd viel in Dalem de enige goal in het nadeel van de Schemkeldijkclub: 1-0. Ook Amstelwijck verloor: 3-1 bij Heukelum. Dubbeldam (4-1 tegen Noordeloos) en GSC (3-6 tegen Raptim) maakten geen fout in 4D tegen twee laaggeplaatste opponenten. ODS triomfeerde met 0-2 bij Oosterhout in de vijfde opeenvolgende uitwedstrijd.