DORDRECHT – De (reguliere) competitie zit er al bijna op, maar vrijwel alle Dordtse clubs hebben nog belangen. Alleen Dubbeldam (zo) kan zich ontspannen voorbereiden op de nacompetitie.

Op zaterdag kan Oranje Wit een stap zetten richting de hoofdklasse. Met een zege bij Alblasserdam houdt de huidige lijstaanvoerder in 1C  de beste troeven in eigen hand. Wieldrecht en DFC vervolgen hun jacht op een hernieuwd optreden in de tweede klasse.
Derdeklasser SC Amstelwijck kan zich zaterdag in veiligheid spelen. Wanneer Papendrecht, dat zich voorbereidt op de nacompetitie, met een nederlaag wordt opgezadeld, heeft de brigade van Danny Slegers geen zorgen meer. Bij een gelijkspel of nederlaag moet Amstelwijck op de slotdag bij rivaal Unitas nog vol aan de bak. EBOH, dat Schelluinen ontvangt, heeft nog een kleine kans op de toegift, wanneer het Schelluinen bedwingt. De vierdeklassers ODS, GSC en Dubbeldam lonken allemaal naar een ticket voor de nastoot.
Op zondag gaat RCD op zoek naar punten bij kampioen Groen Wit, teneinde het derdeklasserschap zeker te stellen. In de vierde klasse kan SSW zondag kampioen worden, als het zelf wint van Schijf en runner-up TVC’39 geen punten pakt. SC Emma heeft dringend een zege nodig bij SAB om de kans op directe degradatie te verkleinen. OMC visiteert kampioen RBC en maakt met een driepunter in navolging van de Brabanders de sprong naar de vierde klasse. Het programma:

Zaterdag
1C: Alblasserdam – Oranje Wit
2F: SC Everstein – Wieldrecht, Hardinxveld – DFC
3C: EBOH – Schelluinen, SC Amstelwijck – Papendrecht
4C: ODS – ONI
4D: GSC – Vuren, Peursum – Dubbeldam

Zondag
3B: Groen Wit – RCD
4C: Dubbeldam – RSV, SSW – Schijf, SAB – SC Emma
5C: RBC – OMC