DORDRECHT – Uitbollen  naar de finish, klinkt wat oneerbiedig. Maar de realiteit is wel dat ODS, zaterdagmiddag op eigen veld te sterk voor Nordea, 2-0, in het restant van de competitie nog weinig belangen kent, met het oog op de naderende fusie met GSC. (Foto: Michel Sterrenberg.)

“We willen in een goede sfeer het seizoen uitspelen”, stelde ODS-trainer Raymond Sponselee na afloop. “Maar spectaculaire dingen hoeft niemand te verwachten. Daar hebben we het materiaal niet voor. De selectie te krap. Al komen we nog in de top vijf als we alle de inhaalwedstrijden winnen.”
Tot de winterstop speelde ODS vanwege verschillende omstandigheden welgeteld zeven keer. In 2013 haalde het inmiddels twee keer in en dat leverde zes punten op. ODS moet nog vier keer voor achterstallig onderhoud de veters strikken, onder meer voor negentig minuten tegen Unitas’30. Toen stond de niet speelgerechtigde Kevin Sprangers ondanks een schorsing toch tussen de lijnen en dat betekende drie punten aftrek plus het overspelen van de wedstrijd. Die straf tekent misschien wel de moeizame campagne van ODS, dat al uitkijkt naar de welkome samenwerking met buurman GSC.

Twee seniorenteams

ODS telt nog maar twee seniorenteams. Twee jaar geleden waren dat er nog vier. Sponselee, die volgend seizoen de scepter zwaait bij GSC/ODS (overigens is de nieuwe naam nog niet bekend en is fusie formeel nog niet beklonken) heeft dit seizoen verschillende keren zelf meegespeeld. Tegen Nordea stelde hij zichzelf niet op. “De uitwedstrijd van het tweede tegen Stedoco werd afgelast. Daardoor had ik vandaag genoeg spelers. Anders had ik meegedaan. In de zwaardere wedstrijden stel ik mezelf denk wel op, omdat ik nog een meerwaarde heb. Volgend seizoen hoeft dat niet meer, want de selectie is dan groter. Daar verheug ik me nu al op.”
Sponselee zwaait dan de scepter, met Peter Spaan als rechterhand. Spaan is nu nog assistent-trainer bij GSC. “Ik werk nu bij ODS samen met Joris Kardinaal en dat klikt. Die samenwerking had ik graag voortgezet. Maar de besturen willen van beide clubs iemand in de technische staf. En daar heb ik begrip voor.” Kardinaal keert vermoedelijk terug naar EBOH, waar hij dan hoofdtrainer Marco ten Braak gaat assisteren.

Weinig indruk

Tot die tijd heeft Kardinaal met Sponselee de taak het seizoen bij ODS in stijl te voltooien. Tegen hekkensluiter Nordea maakte Oefening Doet Slagen weinig indruk. De Tilburgers wonnen dit seizoen nog geen enkele wedstrijd en speelden slechts twee keer gelijk, maar hielden tot halverwege de wedstrijd uitzicht op een punt. Toen Germien Angelista de score opende, 1-0, was het duel min of meer beslist. Even later verdubbelde Rushendel Venlo de kloof, 2-0, en stond de winnaar helemaal vast.