DORDRECHT – OMC staat komende zondag op eigen veld een finale te wachten tegen Welberg, om promotie naar de vierde klasse af te dwingen. OMC leed zelf een 2-1 nederlaag bij kampioen RBC en omdat WDS’19 en SVC wel zegevierden, is de brigade van Jan Witman nog niet zeker van een plek in de top drie.

De eerste drie ploegen in 5C promoveren direct naar de vierde klasse. OMC staat tweede, maar WDS en SVC volgen op twee punten en kunnen de Dordtenaren mathematisch nog passeren. Bij een Dordtse zege tegen Welberg kan de vlag uit op sportpark De Corridor, bij een ander resultaat is OMC afhankelijk van de twee rivalen.
Tegen RBC had OMC promotie kunnen bewerkstelligen, maar het maken van doelpunten bleek een probleem. “We hebben RBC helemaal van de mat gespeeld”, stelde Jan Witman. “Bij rust had het  3-0 of 4-0 voor ons moeten staan, maar  we scoorden niet. Het voetbal was prima en het is jammer dat we tot de laatste wedstrijd geduld moeten hebben. Maar we kunnen met vertrouwen de wedstrijd tegen Welberg tegemoet zien.”