DORDRECHT – In het zaterdagvoetbal kon het leeuwendeel van de Dordtse clubs eindelijk in competitieverband de veters strikken. DFC, dat een slechte eerste seizoenshelft beleefde, zorgde voor een opkikker dankzij een 0-2 triomf bij concurrent The Gunners.

De Dordtse tweedeklasser triomfeerde in Breda in het degradatieduel. Op eigen veld leed DFC nog een frustrerende nederlaag tegen de promovendus, maar in Breda kwam de revanche, vooral dankzij sterk keeperswerk van Mehmet Tokul. Op de ranglijst heeft het elftal van Robert Mohan, dat opeens zelfs een rol speelt in de strijd om de tweede periodetitel, nu evenveel punten als The Gunners, met twee wedstrijden minder gespeeld. Wieldrecht. dat ook uitkomt in de tweede klasse F, bleef op het bespeelbare hoofdveld aan de Smitsweg steken op een 0-0 gelijkspel tegen SVW.

Afgelast

In de derde klasse C werd de derby tussen EBOH en Groote Lindt afgelast. Amstelwijck draafde wel op en leed een 3-2 nederlaag bij Groot-Ammers. In de vierde klasse D stelde Dubbeldam teleur door de punten bij laagvlieger Raptim achter te liggen. GSC liet zich wel van zijn beste kant zien, door het hooggeplaatste Peursum in Giessenburg te verslaan: 2-4. In de stand om de tweede periode heeft GSC na vijf wedstrijden het maximum van de punten: vijftien. De Dordtenaren moeten wel ZBC’97 naast zich dulden. ODS, de aanstaande fusiepartner van GSC, kon voor het eerst sinds 24 november een competitiewedstrijd afwerken en vierde een ruime zege: 4-1. Tegenstander, net als ruim twee maanden geleden , was Rust Roest. Speler/trainer Raymond Sponselee gaf het goede voorbeeld met onder meer twee treffers.