DORDRECHT – Oranje Wit heeft een cruciale driepunter laten registreren. Aan de Middelweg werd Sliedrecht met 2-1 bedwongen. Daarentegen faalden de Dordtse zaterdagtweedeklassers. DFC verloor met 4-2 bij Ameide, Wieldrecht liet zich thuis ringeloren door Rijswijkse Boys: 2-3. EBOH (3C) wist zich niet te ontdoen van Groote Lindt: 1-1.

 

Oranje Wit herstelde zich van de zeperd tegen LRC (0-3), de eerste wedstrijd na de winterstop, en nestelde zich tussen de clubs in 1C die voor de prijzen spelen. Tegen het door John de Wolf geleide Sliedrecht hield de Dordtse zaterdageersteklasser de punten in huis. Oranje Wit staat nu gedeeld derde met Pelikaan. De achterstand op koploper VVGZ, dat won bij Almkerk, bedraagt vijf punten. In de stand van de tweede periode deelt het elftal van Pippy Pruymboom de leiding met LRC en VVGZ.
Tweedeklasser Wieldrecht liet het thuis afweten tegen hekkensluiter Rijswijkse Boys, dat deze competitie pas twee keer had gewonnen. Na een 1-0 voorsprong voor het ensemble van Virgil Breetveld (treffer Marco Vrolijk) scoorde de Brabantse promovendus drie keer: 1-3. Vrolijk bracht de spanning terug, 2-3, en Wieldrecht drong aan, maar de gelijkmaker wilde niet vallen.

Weggecounterd

DFC werd zaterdagmiddag weggecounterd door Ameide. Op het kunstgras in de Alblasserwaard speelde DFC voor de winst, maar veronachtzaamde het de verdediging. Vier tegentreffers en een nederlaag waren de consequenties. EBOH had ook weinig reden tot juichen. Het span van Ries Fok liet twee punten liggen tegen het in degradatienood verkerende Groote Lindt. Aan de Schenkeldijk verzuimde EBOH de volle winst in huis te houden en in de rangschikking over Tricht te springen. EBOH staat vierde in 3C.