DORDRECHT- Aan de Middelweg barst zaterdagmiddag mogelijk een groot feest los. Oranje Wit kan het kampioenschap in 1C voor zich opeisen, door rivaal Pelikaan met een nederlaag op te zadelen. Daarnaast mogen de andere twee concurrenten, VVGZ en LRC, niet winnen van respectievelijk Alblasserdam en Heerjansdam.

Met ieder ander scenario valt de beslissing om het kampioenschap een week later, op de slotdag. Oranje Wit telt nu drie punten voorsprong op Pelikaan, VVGZ en LRC, die dus ook nog mogen hopen op de titel. De Drechtstedelijke kraker begint zaterdag overigens niet om 15.00 uur maar om 14.30 uur. De laatste twee speeldagen beginnen alle wedstrijden tegelijk. Zowel op zaterdag als zondag klinkt het eerste fluitsignaal om 14.30 uur. Dordt Centraal besteedt dit weekend uitgebreid aandacht aan Oranje Wit – Pelikaan en ook de wedstrijden van de andere Dordtse clubs komen aan bod.

Behoud

In de tweede klasse F zijn Wieldrecht en DFC dichtbij behoud, met dit verschil dat Wieldrecht al op de voorlaatste speeldag, komende zaterdag, een einde aan alle onzekerheid kan maken. Winst thuis tegen Meerkerk betekent handhaving. Bovendien doen Virgil Breetveld in dat geval nog een gooi naar de derde periodetitel. DFC moet tot en met de laatste speeldag geduld hebben als het om zekerheid gaat voor volgend seizoen. Maar een triomf bij SVW, dat ook tegen afzink strijdt, betekent een reuzenstap richting handhaving.