DORDRECHT – De eerste klasse C lijkt na dit weekend nog drie titelkandidaten te tellen. Oranje Wit is vrijwel uitgeschakeld na de 1-2 thuisnederlaag tegen het laaggeklasseerde De Zwerver.

Oranje Wit heeft nu vier punten achterstand op LRC Leerdam, Pelikaan en VVGZ, met nog vijf wedstrijden voor de boeg. De equipe van Pippy Pruymboom moet nu vol gas geven om de nacompetitie te bereiken. Dat wordt een lastige klus, afgaande op de laatste twee wedstrijden. Na het puntverlies bij het bescheiden Terneuzense Boys een week geleden, volgde tegen De Zwerver de volgende koude douche. Oranje Wit nam wel een 1-0 voorsprong, maar een dubbelslag van Wesley Kassels deed de wedstrijd in Kinderdijks voordeel eindigen.

In gevaar

Een klasse lager blijven DFC en Wieldrecht onverminderd in de gevaar. DFC maakte op eigen terrein een machteloze indruk tegen WNC en verloor met 1-2. De volgende opdracht wacht dinsdagavond al voor de Reewegclub: op verplaatsing tegen SC Everstein. Wieldrecht pakte aan de Smitsweg één punt tegen Leerdam Sport: 0-0.
In de derde klasse heeft EBOH een wonder nodig om zich te plaatsen voor de nacompetitie na het 2-2 gelijkspel tegen Heukelum. Het elftal van Ries Fok nam een 2-0 voorsprong en leek op de rozen te zitten. Maar Heukelum richtte zich op en dompelde de Schenkeldijkbewoners met twee goals in rouw. SC Amstelwijck sprokkelde een punt tegen De Alblas: 0-0. Voor de formatie van Danny Slegers is de uitwedstrijd tegen Schelluinen van komende zaterdag van groot belang. In geval van een driepunter is handhaving bijna een feit, maar bij een gelijkspel of nederlaag blijven de zorgen, omdat Groote Lindt (nog) in de buurt staat.
ODS won in Etten-Leur met 2-3 bij Unitas’30 en mag hopen op een ticket voor de toegift. Komende dinsdag haalt ODS op eigen veld in tegen SVG.