DORDRECHT – Nog altijd wordt aan de Krommedijk met smart gewacht op de eerste zegepraal in 2013 van FC Dordrecht. Slechts twee punten uit zes gespeelde duels is het povere resultaat. De ploeg is inmiddels de nummer negen van de Jupiler League. Vrijdagavond krijgen de Dordtenaren de kans het tij te doen keren en de volle winst te gaan veroveren in het thuistreffen met Cambuur Leeuwarden.

De Friezen nemen de zesde positie op de ranglijst in. Alfons Arts is de keuzeheer van Cambuur. Arts, oud-profspeler van onder meer Go Ahead Eagles en FC Emmen, weet dat zijn laatste maanden als hoofdtrainer bij de opponent uit Leeuwarden zijn aangebroken. Hij wordt opgevolgd door Dwight Lodeweges.

 

Friese selectie

Voor routine binnen de Friese selectie zorgen Martijn van der Laan, Jonatan Vosselman, Michiel Hemmen, Mohammed El Makrini,  Melvin de Leeuw en Yuri Rose. Laatstgenoemde Rose is sinds 1997 actief in het profvoetbal en kent het klappen van de zweep. In Dennis Telgenkamp heeft Cambuur een uitstekende doelman. Tim Bakens is met vijf treffers de topschutter bij de opponent uit Leeuwarden. Overigens is ex-doelman Stef Doedee teruggekeerd aan de Krommedijk. Door de schouderblessure van Warner Hahn en diens absentie voor komende tijd zocht de Krommedijkclub een extra keeper. De aftrap van de wedstrijd tussen het geplaagde FC Dordrecht en Cambuur Leeuwarden in het GN Bouw Stadion aan de Krommedijk is vrijdagavond om 20.00 uur.