PAPENDRECHT – Voor wie het jaar is ingegaan met het voornemen te gaan hardlopen, organiseert de Papendrechtse atletiekvereniging Passaat ook nu weer hardlooptraining voor beginners. Papendrechts sportwethouder Kees Koppenol gaf zaterdag het officiële startsein voor de eerste training.

Deelnemers aan het Loopgroepproject trainen gedurende achttien weken, zodat ze vanaf geen loopervaring uiteindelijk op 18 mei kunnen deelnemen aan de Lenteloop over 7,5 kilometer.  Gedurende het hele project ligt de nadruk op goed gedoseerde uitbreiding van conditie en duurvermogen. Dit om overbelasting en blessures te voorkomen.

Inschrijven en in alle loopniveaus kan deze hele maand nog. Deelname aan het hele project kost 70 euro. Daarvoor kan driemaal per week getraind worden. Een hardloopshirt is bij de prijs inbegrepen. De trainingen worden gegeven vanuit de atletiekaccommodatie aan de Andoornlaan, elke zaterdagochtend om 10.00 uur en op dinsdag- en donderdagavond om 20.00 uur. Inschrijven kan viawww.avpassaat.nl en bij Alice Sigtermans, tel. 6411823 of a.sigtermans@chello.nl.