DORDRECHT – Het Pinkerweekend staat voor zes Dordtse clubs in het teken van nacompetitievoetbal, waarbij DFC en EBOH twee keer in actie komen in 48 uur tijd.

DFC begint de toegift met handhaving als doel en moet in de eerste ronde zien af te rekenen met Sparta’30. Zaterdag speelt DFC op eigen terrein, maandag volgt de return in Andel, in het Land van Heusden en Altena.
EBOH heeft twee weken kunnen toewerken naar de start van het extraatje, waarbij een plek in de tweede klasse de inzet vormt. Het elftal van Ries Fok ontvangt zaterdagmiddag Rijswijkse Boys, de terugwedstrijd volgt twee dagen later.
Vierdeklasser GSC heeft zaterdag een zege nodig tegen MVV’58 om de finale om promotie naar de derde klasse te bereiken. Mocht GSC in die opzet slagen, dan komt het in de eindstrijd de winnaar tegen van de tweestrijd tussen Asperen en Zuilichem.
Dubbeldam en RCD wacht maandagmiddag een lastige klus om een volgend hoofdstuk aan het nacompetitieavontuur toe te voegen. Aan de Schenkeldijk gaat Dubbeldam in de achtervolging tegen Irene’58, na de 2-0 nederlaag van afgelopen weekend in Den Hout. Ook RCD kent een ongunstige uitgangssituatie. Het 1-2 verlies aan de Reeweg tegen Internos vraagt in Etten-Leur om een krachttoer.

Beslissing

In Zegge valt maandag de beslissing over het niveau waarop Emma komend seizoen acteert. Met hoofdtrainer Houssin Jouhri op de bank dient Emma zich te ontdoen van DIOZ. De heenwedstrijd eindigde in 0-0. De winnaar van de tweekamp mag zich na de zomer vierdeklasser noemen, de verliezer moet in de vijfde klasse opdraven. Als de stand na negentig minuten gelijk is, brengen strafschoppen de beslissing.
Zaterdag
DFC- Sparta’30
EBOH- Rijswijkse Boys
GSC – MVV’58
Maandag
Sparta’30 – DFC
Rijswijkse Boys – EBOH
Internos – RCD
Dubbeldam – Irene’58
DIOZ – SC Emma