ZWIJNDRECHT – Zowel het eerste dames- als het eerste herenteam van sv Conventus hebben afgelopen weekend geen punten kunnen pakken. Beide teams kampten met een groot aantal afwezige of geblesseerde spelers, waardoor het veld voor een groot deel werd gevuld door spelers uit de jeugd of het tweede team.

Coach Connie van der Hoorn moest het tweede damesteam van Conventus ‘leegplukken’ om een volledig team bij elkaar te krijgen. Met Savosa, de nummer drie in de competitie, als tegenstander zou de wedstrijd zo een moeilijke opgave worden. Ondanks een goede wedstrijd, moest er uiteindelijk wel een 14-12 verlies worden genoteerd. De wedstrijd van afgelopen weekend gaat mogelijk de boeken in als Conventus’ laatste wedstrijd. Alleen indien het voor het kampioenschap nog van belang zou zijn, zou het Zwijndrechtse team nog een eerder dit jaar gestaakte wedstrijd tegen kampioenschapskandidaat Hermes over moeten spelen. Voor Conventus’ eigen positie maakt het niet uit, het team is zeker van de vijfde plaats in de poule van tien teams.

 

Heren

Net als de dames, kende ook Conventus Heren 1 problemen met de vaste bezetting. Dit team beschikte slechts over vijf basisspelers, wat de deur opende voor junioren. Een kwartier voor het eind brak het tekort aan wisselspelers het team echter op, waarna de achterstand snel opliep tot een 47-28 nederlaag.