Voor zowel RCD als Dubbeldam lijkt de nacompetitie niet langer dan twee wedstrijden te duren. In de heenwedstrijd van de eerste schifting kreeg RCD aan de Reeweg Oost een 1-2 nederlaag aangesmeerd door Internos. Dubbeldam ging Den Hout met 2-0 onderuit bij Irene’58.

Voor RCD betekent de nacompetitie een smakelijk en onverwacht toetje. Het elftal van Ron van Kooten stelde het derdeklasserschap pas op de slotdag veilig. Door een handvol uitstekende resultaten met de finish in zicht, belandde de derde periodetitel bij Racing Club Dordrecht, dat die lijn niet kon doortrekken tegen Internos. De club die DFC ooit uit de hoofdklasse hield, heeft volgende maandag aan een gelijkspel genoeg om de eerste ronde te overleven.

Dubbeldam wist al langer dat het zou deelnemen aan de toegift, maar die wetenschap stuwde het team van Roy de Bruin en Fred Koster vanmiddag niet op tot grootse daden. Na de 2-0 nederlaag moet Dubbeldam Tweede Pinksterdag op eigen terrein sowieso drie keer scoren, om na negentig minuten Irene’58 uit te schakelen. Bij een Dordtse zege met twee doelpunten verschil (2-0, 31-, 4-2, etc) volgen strafschoppen.