DORDRECHT – Met de Optimist On Tour kunnen Dordtse kinderen op 12, 13 en 14 september kennismaken met twee watersporten. Het rondtrekkend evenement meert die dagen aan in Dordrecht. In 1 uur en 15 minuten maken basisschoolkinderen van groep 6, 7 en 8, onder begeleiding van ervaren instructeurs, kennis met zeilen in een Optimist en kanovaren. Ze doen dit in het Wantij, achter de nieuwe bioscoop op het Energieplein.

Ruim 350 kinderen van acht Dordtse basisscholen zullen onder schooltijd meedoen. Met de Optimist on Tour gaan de kinderen niet alleen zeilen en kanovaren, maar krijgen ze ook zeilles van professionele instructeurs, voordat ze het water opgaan. Daarnaast gaat de Optimist on Tour vooraf ook nog langs de scholen, om de kinderen goed voorbereid het water op te laten gaan. De sessies op het water zijn op maandag en dinsdag van 15.15 tot 17.30 uur en op woensdag van 14.30 tot 16.45 uur. Hiervoor kunnen kinderen zich ook individueel inschrijven via www.dordtsport.nl. Deelname aan deze sessies is gratis.

Het terras van Kinepolis zal deze dagen open zijn, zodat toeschouwers een prachtig uitzicht over het Wantij en de Optimisten hebben. Aan eerdere edities in 2014 en 2015 deden landelijk ruim 160 scholen en 22.000 kinderen mee.