Sport

reageer als eerstzo 8 okt 2017

Sjinkie Knegt pakt goud en zilver op slotdag World Cup Short Track

DORDRECHT-Met een gouden en een zilveren medaille heeft Sjinke Knegt (hoofdfoto) nadrukkelijk zijn stempel gedrukt op de vierde en tevens slotdag van de Audi ISU Word Cup Short Track in Dordrecht.

Zondagmiddag trok Knegt in de uitverkochte ijshal aan de Dordtse Sportboulevard na een adembenemende 1000 meter finale tot groot enthousiasme van het publiek het goud naar zich toe. De Fries greep de macht voor Samuel Girard (2e) en Yi Ra Seo (3e). Samen met Itzak de Laat, Dylan Hoogerwerf en Daan Breeuwsma ging Sjinkie Knegt (bijfoto) vervolgens voor zijn tweede gouden plak van de dag tijdens de 5000 meter ploegenachtervolging. Helaas moesten Knegt en zijn teammakkers genoegen nemen met het zilver achter winnaar Canada.

Bij de dames behaalde Suzanne Schulting op fraaie wijze het zilver op de 1000 meter. Het goud ging naar Suk Hee Shim, terwijl Yu Bin Lee het brons veroverde. In de dames 3000 meter ploegenachtervolging eindigde Oranje met de rijdsters Jorien ter Mors, Yara van Kerkhof, Lara van Ruyven en Suzanne Schulting als vierde.China legde beslag op het goud. Met het goud en zilver voor Oranje kwam een einde aan vier dagen topsport van zeer hoog niveau in Dordrecht.

Geef een reactie