DORDRECHT – GSC kan zich gaan richten op de derby tegen ZBC en de mogelijke prijs die de kraker aan de Groene Zoom zaterdag oplevert.  Dit weekend bleef GSC teleurstellend op een gelijkspel steken tegen een laaggeklasseerde opponent: 2-2 op eigen veld tegen HSSC’61 uit Hei- en Boeicop. (Foto: Michel Sterrenberg).

Voor GSC krijgt de thuiswedstrijd van komende zaterdag tegen ZBC’97 nog meer gewicht door het puntverlies tegen HSSC. Wanneer GSC de Zwijndrechters de baas blijft, belandt de tweede periodetitel aan de Groene Zoom. In geval van een deling of een nederlaag, legt de formatie van Jaijant Mangroe, in het verleden werkzaam bij GSC, beslag op de prijs.
Omdat de bovenste twee ploegen in 4D rechtstreeks promoveren, kan de vijfde plaats bij de eindafrekening wellicht een plek in de nastoot opleveren. GSC is in de race voor die plek, maar heeft wel concurrentie te duchten van Dubbeldam.

Zekerheid

Winst tegen ZBC, aanstaande zaterdag, zou zekerheid betekenen over deelname aan de nacompetitie. Rechtstreekse promotie lijkt voor GSC geen haalbare kaart meer na de afgelopen twee wedstrijden. De nederlaag tegen Arkel van een week geleden en het gelijkspel tegen HSSC’61 gooiden roet in het eten. Het team van Danny Sijnja zal zich tegen ZBC beter moeten verkopen. Zaterdag liet GSC het in de eerste helft volledig afweten. Na de pauze rechtte de thuisploeg de ruggen op het natte, koude en winderige sportpark. Maar uitgerekend HSSC scoorde toen via een uitval: 0-1. Een vrije trap van Orrin van Heteren betekende 1-1, maar ondanks verwoede pogingen van GSC op het kunstgras, bleef de winnende treffer uit.