DORDRECHT – Het uitzicht op de derde klasse oogt steeds scherper voor lijstaanvoerder SSW, dat vanmiddag aan de Schenkeldijk Dubbeldam met 0-1 de baas bleef. Desondanks verkeerde trainer Johan Versluis senior allesbehalve in jubelstemming.(Foto: Michel Sterrenberg).

Versluis hekelde het gedrag van zijn manschappen, die in zijn ogen een gebrek aan incasseringsvermogen en tactisch inzicht tentoonspreiden. “Ik moet alles aangeven langs de kant; wat spelers moeten doen, hoe ze moeten staan. Als ik dat niet doe, verliezen we iedere wedstrijd. Ik durf wel te zeggen dat er weinig mensen zijn in Dordrecht die zoveel verstand van voetbal hebben als ik. Maar als ik aanwijzingen vanaf de kant geef, zijn jongens snel beledigd. In de rust was het ruzie in de kleedkamer. Het werd bijna vechten. De acceptatie is gering. Dat we winnen, zegt me niet zoveel. Voor mij gaat het om één ding: gedrag. Een tijd lang is het goed gedaan, met één rode kaart in dertien wedstrijden. Nu kreeg Antonio Mananares rood (wegens het roepen van het woord kankerzooi naar de scheidsrechter na een overtreding op hem, red). Daar stoor ik me aan. En voor de wedstrijd was hij al gepikeerd, omdat hij niet in de basis stond.”
Charge

Ook richtte hij zijn pijlen op Dubbeldammer Charles de Vries, die koud in het veld, meteen na de rust, met een charge Johan Versluis torpedeerde. De aanvaller van de thuisploeg ontsnapte aan een uitsluiting en zelfs aan een gele kaart. Versluis senior:  “Als iemand van mijn ploeg zoiets doet, haal ik hem van het veld. Dit was een tackle om iemand te blesseren.” Zoon Versluis, voor de pauze maker van het enige doelpunt, kon zich daar helemaal in vinden. “Ik zag hem op het laatste moment aankomen en tilde snel mijn been op. Als ik vast sta, breek ik mijn been.”
Fred Koster, samen met Roy de Bruin verantwoordelijk voor Dubbeldam, vond dat De Vries zondagmiddag niet de enige boosdoener was. “Door beide partijen werden er pittige overtredingen gemaakt. Ik zag wel dat Charles geïrriteerd was, omdat hij niet in de basis stond en zich wilde laten gelden. In de eerste helft hebben we te weinig gebracht. Daar hebben we in de rust over gesproken. De tweede helft was voor SSW, de tweede voor ons. Alleen loopt het niet zo zoals in de maand voor de winterstop. We spelen te snel de lange bal. Vandaag leden we ook te veel balverlies, omdat we te veel met de bal liepen.”

Periodetitel

Voor Dubbeldam was er ondanks de nederlaag geen man overboord. De wedstrijd gold voor de derde periode, terwijl de Schenkeldijkclub nadrukkelijk naar de tweede periodetitel lonkt. Met vier punten uit de inhaalwedstrijden tegen Sprundel en VVR valt Dubbeldam normaal gesproken in de prijzen. Koster: “En we kunnen ook de nacompetitie halen via een hoge eindklassering. Ik vind ook dat we in de top vijf moeten eindigen. Dus een goed resultaat vandaag was welkom. Bovendien speelden we tegen de koploper, in een derby.”