DORDRECHT – Een opmerkelijke verschijning dinsdagmorgen op het trainingsveld bij FC Dordrecht. Daags na de gevoelige 6-1 uitnederlaag bij FC Volendam was oud-doelman Stef Doedee weer te bewonderen aan de Krommedijk. De Dordtenaren hebben door het voor langere tijd wegvallen van de vaste doelman Warner Hahn een keepersprobleem. (Foto: Michel Sterrenberg)

In de voorbije drie gespeelde duels stond de jonge reservekeeper Ramon Juan Benavides onder de lat. Daarom nam de technische leiding van FC Dordrecht het besluit een beroep te doen op de ervaren Stef Doedee. De clubloze 26-jarige doelwachter was direct bereid de keeperhandschoenen weer aan te trekken en tekende een contract tot het einde van dit seizoen bij zijn voormalige werkgever.

 

Achtergrond

De in Berlicum geboren Doedee kwam als jeugdspeler uit voor BMC, FC Den Bosch en Feyenoord. In 2007 stapte hij over naar RKC waar hij deel uitmaakte van de selectie van de Waalwijkers. Aan spelen in het eerste elftal kwam hij daar echter niet toe. In de zomer van 2009 klopte FC Dordrecht aan de deur. Zijn debuut in de hoofdmacht van de Schapenkoppen maakte Doedee op 24 augustus2009 inde met 5-3 gewonnen wedstrijd tegen FC Zwolle. Na drie seizoenen in  Dordtse dienst gingen Doedee en FC Dordrecht uit elkaar. Het aflopende contract van Doedee werd namelijk niet verlengd. In augustus 2012 verhuisde Stef Doedee naar de Finse competitie en speelde enige maanden voor FC Inter Turkus. Bij ADO Den Haag hoopte Doedee eerder dit seizoen na een stageperiode terug te keren in het betaalde voetbal. Maar een contract bij de club uit de Hofstad zat er niet in, waardoor Doedee clubloos keeper werd. Nu heeft Doedee weer onderdak weten te vinden; nog wel bij een club die hij door en door kent: FC Dordrecht.