DORDRECHT – Op een stevige beat en met de volumeknop op 10 wordt er iedere dinsdag- en donderdagvond gestept in wijkcentrum de Nieuwe Stoof. Onder de enthousiaste leiding van instructeur Piet van Dijk wordt de groep iedere keer weer sportief aan het werk gezet.

 

Mambo, kick, talud, reverse turn; het zijn zomaar wat steptermen. Want wie denkt dat steppen een saaie sport is, komt bedrogen uit. Piet van Dijk verzint voor bijna iedere avond een nieuwe steples waarbij veelvuldig over de step wordt gezwierd en gesprongen. Op de dinsdagavond van18.30tot19.30uur is er een beginnersles waarbij met name de basisstappen aan bod komen. Middels diverse grondoefeningen, denk aan bijvoorbeeld buikspieroefeningen, wordt er ook veel aandacht besteed aan de 3 B’s (buik, billen en benen). Op de donderdagavond, van19.00tot 20.00 uur, wordt er een moeilijkere les gegeven voor de gevorderden. Ook deze les wordt afgesloten met verschillende grondoefeningen, soms met attributen.

 

Wie het leuk lijkt om eens mee te steppen, is van harte welkom. Het is het handigst om dan eens op de dinsdag mee te trainen. Zowel mannen als vrouwen worden uitgenodigd. De groep bestaat vooralsnog uit alleen dames. De kosten bedragen 15 euro per maand (voor twee lessen per week). Wijkcentrum de Nieuwe Stoof is gevestigd aan de Savornin Lohmanweg 100-110. Belangstellenden moeten sportkleding aan, en water en een handdoek meenemen naar de les.