PAPENDRECHT – In Nederland hebben ongeveer duizend mensen die de spierziekte ALS.  Papendrechter Gerard Jongeneel heeft in zijn omgeving de ziekte van dichtbij meegemaakt en wil iets doen. Daarom organiseert hij in het weekend van vrijdag 29 en zaterdag 30 maart een evenement. Hiermee wil hij zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Stichting ALS Nederland.

“Ik ben al vaker met deze ziekte geconfronteerd dan me lief is. Na het overlijden van mijn vriend wilde ik iets doen om deze ziekte meer bekendheid te geven”, vertelt Gerard Jongeneel. “Zo hoop ik dat er meer aandacht komt en daardoor meer wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak van ALS.” Het terrein van Tenniscentrum Papendrecht staat in het weekend bol van de activiteiten om zo veel mogelijk geld op te halen. Zo wordt er op vrijdagmiddag getennist door leden van de businessclubs van de Papendrechtse sportverenigingen. Daarna is ook een tennistoernooi voor leden van allerlei sportverenigingen. Jongeneel: “Doordat zij op vrijdagavond kunnen tennissen, kunnen zij op zaterdag hun eigen sportieve plichten vervullen.” Op zaterdag is het toernooi open voor iedereen, tennisser of niet. “We proberen een leuke indeling te maken van zo gelijkwaardig mogelijke poules, waardoor iedereen een paar leuke potjes kan spelen. Verder hebben we overdag leuke nevenactiviteiten. Voor de kinderen komt er een clown, een ballonnenvouwer en een springkussen, zodat iedereen, van jong tot oud, spelers en toeschouwers, een leuke dag kan beleven op het tennispark.” Waarschijnlijk komen er nog wat ludieke acties, maar dat blijft nog even een verrassing. Houd daarvoor de website versla-als.nl in de gaten.

 

Benefietavond

Het sluitstuk van het weekend is de benefietavond. In de dansschool op hetzelfde terrein als het tenniscentrum staat dan de Belgische coverband Dr. Fred&Medicine Men op het podium. “Het is altijd een groot feest als zij optreden. De band is in de regio goed bekend, door bijvoorbeeld de optredens in Dordrecht tijdens de zomeravondconcerten op maandag in het Wantijpark”, zegt Jongeneel. Voor en na het optreden van de band zal DJ Stay-F uit Dordrecht optreden. “Dus alle ingrediënten voor een goede feestavond zijn aanwezig.” Kaarten voor de benefietavond zijn te krijgen bij het tenniscentrum aan de Parkweg 5. Het centrum is iedere dag open, zowel overdag als ’s avonds. Verschillende sponsors zorgen dat de kosten laag blijven en er zo meer ruimte over blijft om geld te genereren. Wie ook wil sponsoren kan contact opnemen via info@versla-als.nl.