Sport

reageer als eerstdo 14 jan 2021

Tennisverenigingen samen verder op vernieuwd complex

DORDRECHT – De tennisverenigingen Thialf LTC en DLTC gaan als fusieclub DLTC-Thialf het nieuwe jaar in. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de uitbreiding en vernieuwing van het tennispark aan de Nieuweweg, zodat de circa 450 leden er terecht kunnen voor sport en ontmoeting. “We willen graag dat iedereen zich er thuis voelt”, zegt Sybe de Lint, voormalig voorzitter van Thialf LTC, en nu voorzitter van de fusieclub.

Het liefst was Thialf LTC gewoon op Sportpark Amstelwijck gebleven. “Het is een mooie club. Bij de leden klopt echt een Thialf-hart”, zegt De Lint. “Sommigen zijn al veertig lid. Maar toen duidelijk werd dat we opnieuw moesten verhuizen, hebben we vrij snel de knop om gedraaid.” Die eerdere verhuizing vond in 2005 plaats vanaf de Jonkvouw van den Santheuvelweg, waar de gemeente ruimte wilde maken voor kantoren langs de A16. Die staan er overigens nog steeds niet. Nu moet Thialf LTC plaatsmaken voor woningbouwplannen. Vervelend, maar De Lint wil wel benadrukken dat er prima overleg is geweest met de gemeente. “Wethouder Stam heeft dit op een eerlijke en zuivere manier en kordaat gedaan. Chapeau!”

Gelijkwaardigheid

Op zoek naar een nieuwe tennislocatie gingen bestuursleden van Thialf LTC met verschillende andere Dordtse tennisclubs in gesprek over een fusie. “We wilden vooral een fusiepartner op basis van gelijkwaardigheid”, zegt De Lint. “En qua clubcultuur moet je natuurlijk ook bij elkaar passen.” In het qua ledental ongeveer even grote DLTC werd die partner gevonden. “We hebben ons best gedaan om al onze leden mee te nemen in dat besluit. Bij een eerste ledenraadpleging stemden al 109 van de 112 stemmen voor. Wel zijn er van de 260 leden helaas rond de dertig afgevallen. Veelal mensen die niet meer zo actief waren, blessures of gezondheidsproblemen hebben, en dat is wel jammer.”

Vernieuwing en uitbreiding

Om het complex van DLTC aan de Nieuweweg in Nieuw-Krispijn geschikt te maken voor de uitbreiding wordt hard gewerkt. De Lint: “Naast de vier bestaande banen komt er een extra smashcourtbaan bij op de huidige plek van de parkeerplaatsen. Die parkeerruimte verschuift richting Nieuweweg. Op de plek van het trainingsveldje is de eerste padelbaan op het eiland in aanleg (padel is een nieuwe ‘tennisvariant van squash’, red.). Verder wordt het clubhuis uitgebreid en flink vernieuwd en worden er zonnepanelen en ledverlichting aangebracht. En er komt een mooie nieuwe keuken. We willen dat alle leden zich er thuis gaan voelen en elkaar op een prettige manier kunnen ontmoeten.”

Opening

Het is de bedoeling dat het complex bij de start van het nieuwe seizoen begin april helemaal klaar is. “Op 27 maart staat de officiële opening gepland. Het is natuurlijk even afwachten in welke vorm dat kan. We liggen goed op schema, dus ik denk dat we er ruim op tijd klaar voor zijn.”
Video en huisstijl
Over de verhuizing van Thialf LTC en de fusie met DLTC is een korte video opgenomen en digitaal naar de leden gestuurd. Daarin werd ook het logo van de fusieclub gepresenteerd. De Lint: “In het nieuwe logo komt alles samen. Het rood van DLTC en het jaartal 1886, waarin de op een-na-oudste tennisclub van het land is opgericht. Daar omheen als jaarringen het blauw van Thialf LTC en uiteindelijk de paarse ring, een mix van beide kleuren en de kleur van DLTC-Thialf. Daarnaast zit in het logo de dynamiek die we willen uitstralen. En de symboliek dat we elkaar het beste gunnen.”

Geef een reactie