DORDRECHT-Voormalig FC Dordrecht-trainer Theo Bos is donderdagavond overleden. De oud-speler van Vitesse leed al geruime tijd aan een ernstige ziekte. ‘Mister Vitesse’, is 47 jaar geworden.(Foto: Michel Sterrenberg).

Eind 2011 werd Bos getroffen door alvleesklierkanker. Aanvankelijk bleef hij actief als hoofdtrainer aan de Krommedijk, maar uiteindelijk zag hij zich genoodzaakt zijn werkzaamheden bij FC Dordrecht neer te leggen. Ondanks zijn ziekte bleef hij wedstrijden van FC Dordrecht volgen en had hij vaak contact met de club. Eerder dit seizoen bracht hij voorzitter Ad Heijsman en technisch manager Marco Boogers in contact met Anderlecht-trainer John van den Brom, wat leidde tot een vorm van samenwerking tussen FC Dordrecht en de Brusselse topclub.
Als voetballer kwam Bos alleen uit voor Vitesse, waar hij in de periode 1983/98 onder contract stond. In totaal kwam hij 369 keer uit voor de Arnhemse ploeg. Als oefenmeester was hij van januari 2009 tot oktober 2010 werkzaam bij Vitesse. Eerder, van 2005 tot 2009, had hij FC Den Bosch onder zijn hoede. Na een kortstondig buitenlands avontuur bij het Poolse Polinia Warschau, begin 2011, ging hij in de zomer van van dat jaar bij FC Dordrecht aan de slag. Vlak voor de winterstop kwam de onheilstijding over zijn ziekte.  Vitesse noemde aan het begin van dit seizoen de Zuid-tribune, waar de harde kern van supporters zich ophoudt, naar Theo Bos.