ZWIJNDRECHT – De Zwijndrechtse basketbalclub Verkerk start 2016 op dinsdag 5 januari met een clinic die wordt gegeven door spelers van eredivisionist Rotterdam Basketbal. Deze is zowel bedoeld voor leden als niet-leden. De clinic is ook geschikt als eerste kennismaking met het basketbal.

Deelnemers krijgen 1 op 1-training van de Nederlandse top in het basketbal. De clinic in de Develhal in Zwijndrecht is bedoeld voor jeugd van 10 tot 16 jaar. Leden van BC Verkerk, maar ook van andere clubs zijn welkom. Ook jongeren die gewoon benieuwd zijn hoe het is om te basketballen zijn welkom om eens een kijkje te komen nemen en/of mee te doen. Er zijn diverse oefeningen voor beginnende en gevorderde basketballers. Niet-leden kunnen zich aanmelden via bcverkerk.nl/tickets. Er is plek voor maximaal zeventig deelnemers per clinic. Die starten om 18.30 uur (10 tot 13 jaar) en 20.00 uur (13 tot 16 jaar). De geboortedatum die bij de inschrijving wordt opgegeven, bepaalt de indeling.

Op deze avond zijn ook familie en vrienden welkom in de hal. Vanuit de kantine en vanaf de tribune is het duidelijk te volgen. Na afloop van de clinic is er de mogelijkheid om in de kantine met de spelers na te praten en vragen te stellen.