DORDRECHT – Wanneer het weer eindelijk meewerkt, prijken er komende zaterdag twee Drechtstedelijke derby’s op de kalender. Zowel Oranje Wit als EBOH krijgt een opponent op bezoek van de andere kant van het water.

Oranje Wit moet zien af te rekenen met Sliedrecht, waar voormalig international John de Wolf de scepter zwaait. Voor Sven Akkerman wordt een pikante confrontatie De aanvaller verkaste afgelopen zomer van de Middelweg naar de Sliedrechtse Lockhorst. Voor Oranje Wit is de wedstrijd van belang om niet verder achterop te raken bij de ploegen die voor de prijzen spelen. De manschappen van Pippy Pruymboom kenden een gedegen voorbereiding tijdens de winterstop, maar faalden vervolgens thuis tegen LRC. Mocht het hoofdveld zaterdagmiddag (aftrap 15.00 uur) niet bespeelbaar zijn, dan wijken de twee ploegen uit naar het kunstgrasveld.
Aan de Schenkeldijk heeft EBOH die luxe niet. Anderhalve week geleden werd de derby tegen Groote Lindt al afgelast, komende zaterdag volgt een nieuwe poging. Het elftal van Ries Fok kan de punten goed gebruiken met het oog op de nacompetitie. De Zwijndrechters gaan ook op puntenjacht, maar dan in de strijd tegen een afzink uit de derde klasse.
De andere Dordtse zaterdagclubs met competitieverplichtingen zijn Wieldrecht (thuis tegen Rijswijkse boys) en ODS (thuis tegen Nordea). Op zondag komt alleen OMC in actie. De Dordtse hoogvlieger in 5C visiteert Welberg.

Zaterdag
1C: Oranje Wit – Sliedrecht
2F: Wieldrecht – Rijswijkse Boys, Ameide – DFC
3C: EBOH – Groote Lindt
4C: ODS – Nordea

Zondag
5D: Welberg – OMC