DORDRECHT – De Dordtse zaterdagclubs beleefden bijna allemaal een uitstekend weekend. Alleen SC Amstelwijck bleef steken op een gelijkspel (2-2 bij Schelluinen), de andere vertegenwoordigers uit Dordrecht die in actie kwamen, triomfeerden.

Oranje Wit heeft zich teruggemeld om de strijd om de titel in de tombola van 1C. Het elftal van Pippy Pruymboom triomfeerde bij GPC Vlissingen met 0-2, terwijl de complete top drie punten liet liggen. LRC baarde opzien met een 5-1 nederlaag bij Altena, Pelikaan bleef op 1-1 steken bij De Zwerver en VVGZ hield slechts één punt over aan de thuiswedstrijd tegen Terneuzense Boys (0-0). In de rangschikking blijft Oranje Wit vierde, maar het heeft nog maar twee punten achterstand op lijstaanvoerder Pelikaan.
Een divisie lager leverden de twee Dordtse clubs allebei een prima prestatie in de jacht op handhaving. Wieldrecht versloeg WNC in Waardenburg, 0-1, en DFC maakte in Meerkerk na de rust korte metten met de gelijknamige voetbaltrots: 0-3.

SC Amstelwijck

In de derde klasse C verspeelde SC Amstelwijck twee punten bij degradant Schelluinen, dat tot zaterdag pas twee punten had verzameld. Het elftal van Danny Slegers moet nog flink gas geven om de nacompetitie tegen een afzink te ontlopen, mede omdat Groote Lindt verrassend bij Papendrecht met 0-1 won. Door de Papendrechtse nederlaag heeft EBOH, dat met 0-3 bij De Alblas won, ineens, nog een minimale kans op de derde periodetitel.
Goede uitzichten op een nacompetitieticket heeft vierdeklasser ODS, mede dankzij de zwaar bevochten 3-2 zege ten koste van TSC. GSC, uitkomend in 4D, won nipt, maar verdiend, bij Lekvogels, 0-1, en koestert nu een voorsprong op Dubbeldam van drie punten in het gevecht om deelname aan de nacompetitie. Dubbeldam kwam niet in actie tegen ZBC’97, vanwege de uitvaart op zaterdagmiddag van Jan Bakker. De voormalige keeper van het eerste overleed eerder deze week op 79-jarige leeftijd.