DORDRECHT – Op de Sportboulevard vindt op zaterdag 9 en zondag 10 maart de Karate1 Lotto Dutch Open plaats. Deze Dutch Open, opgewaardeerd naar Karate1 Premier League, is een mondiale competitie waar de absolute wereldtop samenkomt. Meer dan vijfhonderd topkarateka’s uit circa vijftig verschillende landen komen ervoor naar Dordrecht. (Foto: Dordt Sport)

Het feit dat het toernooi in Nederland wordt gehouden, is volgens David Roovers, voorzitter Karate-do Bond Nederland, een belangrijke indicatie voor de populariteit van karate in Nederland. Ook over de locatie in Dordrecht is hij zeer te spreken: “De ruimte in de Sportboulevard is zeer geschikt voor grote toernooien. Het is een prachtige, grote ruimte, niet alleen ideaal voor de karateka’s, maar ook voor het publiek. Doordat zij vlakbij de wedstrijdmatten zitten, kunnen zij optimaal genieten van de prestaties van onze sporters.”

Wereldtop

“Dordrecht staat in een mooi rijtje met steden als Jakarta, Parijs en Istanbul, waar de Premier League ook wordt gehouden”, aldus Wim Muilwijk die vanuit zijn lokale sportschool nauw betrokken is bij de organisatie van het evenement. “Voor het publiek is dit de kans om het beste karate van de wereld te zien”, verzekert hij. “Toplanden als Egypte, Frankrijk, Iran, Japan en Algerije zijn present met hun beste sporters. Aan dit toernooi doen ook enkele Dordtenaren (Moreno Sheppard en Geoffrey Berens) mee. Voor hen is het extra leuk om deze ’thuiswedstrijd’ te spelen op mondiaal niveau.”

Toegangskaarten zijn zaterdag en zondag vanaf 08.00 uur verkrijgbaar aan de kassa van de Sportboulevard. Meer info www.kbn.nl en www.facebook.com/dordtsport/events. De wedstrijden zijn ook live te volgen via de vernieuwde Dordtse sportportal: www.dordtsport.nl.