DORDRECHT – FC Dordrecht bestaat vijftig jaar als betaald voetbalclub. Er wordt onder meer bij stilgestaan met een jubileumboek met vijftig verhalen over de club aan de Krommedijk, opgetekend door diehard-supporter Elisa Kuster. (Archieffoto: Stolk Fotografie)

Het zijn verhalen over onvoorwaardelijke clubliefde, die niet altijd beantwoord wordt. Over FC Dordrecht, DS’79, Dordrecht’90, SVV/Dordrecht’90 en FC Dordrecht, ja, over een club die vaker van naam en clubkleuren lijkt te wisselen dan een gemiddeld mens van onderbroek. Niet over een gevulde prijzenkast, wél over de randzaken waardoor veel supporters weer uitkijken naar de volgende wedstrijd. Over de verzameling bijzondere mensen in het stadion, de wekelijkse ontsnapping uit de dagelijkse realiteit en de eindeloze toevoer van gesprekstof. Over FC Dordrecht valt genoeg te vertellen, verhalen die supporters van andere clubs herkennen, maar ook verhalen die uniek zijn voor dat ene clubje ingeklemd tussen Kuip, Kasteel, Woudestein en het Rat Verlegh stadion. In de schaduw groeit er genoeg. Verhalen van iedereen die bij de club betrokken is of was. Spelers, medewerkers, supporters, eigen avonturen én Ted de Braak.

De verkoop van dit boek zal binnenkort van start gaan. Wie interesse heeft in het collector’s item, dat volgens de club maximaal 25 euro gaat kosten, kan door te mailen naar commercie@fcdordrecht.nl onder vermelding van ‘jubileumboek’. hoeveel wij er moeten bestellen.

 

Op de foto: De lange tijd vermiste kampioensschaal uit het seizoen 1993-1994 is één van de bijzondere verhalen uit 50 jaar geschiedenis in het betaald voetbal.