DORDRECHT – Komende zondag staat er in de derde klasse B opnieuw een Dordtse stadsderby op het programma. RCD ontvangt op sportpark Krommedijk stadgenoot GSC/ODS. Aftrap: 14.00 uur.

Beide ploegen staan in het rechterrijtje van het klassement en moeten de gevarenzone goed in de gaten houden. Pikant detail is dat Pippy Pruijmboom, die bij GSC/ODS de technische leiding na het vertrek van trainer Mo Duzgun heeft overgenomen, terugkeert bij de club die hij twee seizoenen trainde. Zijn debuut op de bank leverde direct drie punten op. Op eigen veld werd met 3-1 gewonnen van Madese Boys. RCD speelde bij Be Ready met 3-3 gelijk en heeft tot nu toe drie punten meer verzameld dan de opponent. “Derby’s zijn vaak onvoorspelbaar. Ik hoop wel dat we een goede scheidsrechter, want dat valt me de laatste tijd erg tegen”, zegt RCD-trainer John de Wit. “Je maakt veel thuisfluiters mee en ook het niveau is niet best. Daar moet je het niet op gooien en ook eigenlijk niet over hebben. Maar ik word daar wel eens verdrietig van. Maar misschien worden die scheidsrechters wel verdrietig van ons niveau. Onze tegenstander van zondag GSC/ODS had ik op een hogere plek op de ranglijst verwacht. Daar maak ik uit op dat het niet meevalt veel nieuwe spelers in te passen. Ik hoop dat er voor het publiek wat te genieten valt. Wat ik ook belangrijk vind, is dat het allemaal echte RCD-ers zijn. Veel spelers heb ik bij de pupillen nog getraind.”

Perspectief
“Ik trof afgelopen week een groep die wel wilde, maar nog niet compleet was”, toont GSC/ODS-coach Pruijmboom zich voorbereid. “We zijn begonnen met het maken van afspraken over de trainingsopkomst. Er waren ook wat jongens die waren afgehaakt en die zijn terug. Er zit wel perspectief in. Ik heb eerder gezegd dat ik zou stoppen, tenzij er een club zou komen met ambitie. Dat zou GSC/ODS kunnen zijn. Zondag wordt het lastig tegen een ploeg die heel veel strijd levert en kick en rush speelt. Ik heb ze dit seizoen al zien spelen en weet wat we kunnen verwachten.”