DORDRECHT – Van de twee Dordtse zaterdagtweedeklassers heeft Wieldrecht het tweedeklasserschap veilig gesteld, met een 1-0 triomf ten koste van Meerkerk. DFC daarentegen vertoeft aan de verkeerde kant van de streep, na de 3-0 nederlaag tegen concurrent SVW.

Wieldrecht heeft met een ferme eindsprint niet alleen de degradatieproblemen naar de vergetelheid gespeeld, maar kan ook nog de derde periodetitel omarmen. Wanneer de brigade van Virgil Breetveld zaterdag op de slotdag wint bij SV Capelle en Leerdam Sport verliest bij kampioen Rijsoord, dan is de prijs voor de Smitswegclub. Bij een Dordtse zege en een gelijkspel van Leerdam, dat twee punten meer telt dan Wieldrecht, geeft het doelsaldo de doorslag.
Wellicht DFC – EBOH

DFC heeft de optie om zonder overwerk in de tweede klasse te blijven, niet meer in eigen handen. De formatie van Robert Mohan leed een geflatteerde 3-0 nederlaag bij SVW en moet op de laatste speeldag aan de Reeweg winnen van Hardinxveld. Bovendien moet zowel Everstein als Rijswijkse Boys een misstap maken. Mocht DFC in de nacompetitie belanden, dan treft het mogelijk EBOH, dat in 3C de toegift bereikte.
In de afdeling van EBOH verloor SC Amstelwijck, sinds vorige week veilig, op de laatste dag bij Unitas. Voor de Gorcumers was er sprake van een pyrrusoverwinning, omdat het als elfde eindigt en via de nastoot moet voorkomen dat het degradeert.
In 4D liet GSC, al zeker van een nacompetitieticket, het afweten bij Noordeloos: 3-1 verlies. Dubbeldam sloot af met een 3-3 gelijkspel tegen Streefkerk. Behalve kampioen ZBC’97 promoveert ook Peursum rechtstreeks naar de derde klasse. ODS leefde al toe naar de toegift en had vrede met het 2-2 gelijkspel bij Olympia’60.