DORDRECHT – De jeugdrenners van Dordtse Renners Club ‘De Mol’ maken zich op voor de start van het zomergedeelte van het wielerjaar. Na de maanden van ploeteren door sneeuw en modder of op snelheid rondjes draaien op de overdekte banen is klassiekermaand april traditioneel het moment van de eerste wegwedstrijden. Zondag 24 maart is de eerste krachtmeting ‘in eigen huis’.

 

Het parcours aan de Baanhoekweg, tussen golfclub Merwelanden en de skibaan, is de locatie voor de slotwedstrijd van de, mede door de vereniging uit Dordrecht georganiseerde, Voorjaarscompetitie. “Zo’n 250 jongens en meisjes tussen 8 en 14 jaar oud kunnen in die trainingswedstrijden de eerste kilometers van het nieuwe wegseizoen maken”, zegt Wim van Veen namens De Mol. “Samen met clubs uit Breda, Spijkenisse en Rijswijk organiseren wij die seizoenopening al voor de 24e keer. Hopelijk kunnen wij volgend jaar de jubileumeditie mogelijk maken.”

Van Veen is al jaren actief als jeugdbegeleider van de rennersclub, die momenteel een kleine 45 actieve jeugdleden heeft. “Gelukkig merken wij weinig van verminderde belangstelling voor het wielrennen na alle publiciteit rond de dopinggevallen in onze sport. Voor fietsende kinderen is dat toch een ver-van-mijn-bed-show. Het actief bezig zijn in trainingen en wedstrijden maakt onze jeugdleden ook vooral gezonder!”

 

Welkom!

Jongeren, en ouders, die eens kennis willen maken met de wielersport en de activiteiten van DRC De Mol zijn van harte welkom op de trainingsavonden: maandag en woensdag tussen 17.30 en 19.30 uur. Gediplomeerde trainers brengen, met ondersteuning van behulpzame ouders, nieuwelingen de basisbeginselen bij of begeleiden de echt snelle renners bij de instroming in hun leeftijdscategorie. Wie de specifieke wedstrijdsfeer wil ervaren en een aantal van de grootste talenten van de zestien deelnemende verenigingen aan het werk wil zien kan komende zondag gratis terecht. Onder andere de jonge Dordtse ‘klasbakken’ Stan Reinders, Mees Ceelie, Beau van Izerloo, Jarid van Horik, Maud Adriaansen, Raoul van Drunen en Mickey Schüller zijn vanaf 11.00 uur actief. Andere thuiswedstrijden van de Dordtse club zijn het ‘In Memoriam Marion Gödde’ meisjestoernooi op 19 mei en het Klimomnium. Die koers met tijdrit en criterium wordt verreden op zondag 2 juni.

 

Meer informatie is ook te vinden op www.drcdemol.nl en www.facebook.com/drcdemol.