DORDRECHT – De Dordtse Wielerploeg de Mol, de Elite- en belofteselectie van DRC de Mol, is in december met de traditionele veldtoertocht in het Belgische Essen begonnen aan het nieuwe seizoen. Inmiddels is het teamuitje naar de Superprestige in Loenhout, waar de Mollen Kees van Noppen en Lucinda Brand werden aangemoedigd en de eerste gezamenlijke wegtraining ook alweer achter de rug. Op 11 februari vertrekken vijftien Mollen naar Spanje voor een trainingstage van tien dagen.

In 2013 zal Wielerploeg de Mol verder gaan met het opleiden van renners in de hoop ze onder te kunnen brengen bij een (semi-)professionele ploeg. “Het verschil met veel andere clubs is dat wij de ontwikkeling van de renner voorop stellen en niet het succes van de ploeg. Dat betekent maatwerk per renner en ze ook op tijd los durven laten als ze het niveau van de clubploeg ontstijgen”, aldus ploegleider Raijmond van der Vlies. Een uitgebreid programma met alle disciplines van het wegwielrennen: vlakke, kasseien-, waaier-, klim- en etappekoersen en veel aandacht voor tijdrijden, zowel per ploeg als individueel, maken dat maatwerk mogelijk.

Vijftig klassiekers

Voor volgend seizoen hebben ruim 32 renners zich aangemeld bij De Mol. Opvallend veel gezien de malaise bij veel wielerclubs en omdat De Mol zelf geen renners benadert en (bewust) financieel de renners weinig biedt, maar zij met name zelf kiezen voor het uitgebreide klassieke programma met ruim vijftig klassiekers per seizoen. Vier renners zullen tevens uitkomen voor een (semi-)professionele ploeg en dus beperkt inzetbaar zijn voor de ploeg: Jasper Ockeloen (Parkhotel Valkenburg LSE), Ian Richards (Babydump LSE), Leander Schreurs (Ruiter Dakkappelen LSE) en Ralph Gelens (Schijf-Koopmans LSE). Inmiddels is het traditie dat buitenlandse renners De Mol ook zien als de ideale ploeg om hun entree te maken in het Europese wielrennen. Voor komend seizoen zullen de Argentijn Rodrigo Mendieta, de Nieuw-Zeelander Simon Acker, de Australiër Ian Richards en de twee Amerikanen Eric Losak en Bryan Larsen zorgen voor het internationale tintje in de ploeg. Een drietal van hen komt al voor de tweede en derde keer terug naar De Mol. Ook deze renners worden niet betaald en moeten zelf voor huisvesting zorgen.

Eigen jeugd

Ook stromen ook weer enkele grote talenten uit de eigen jeugdopleiding door naar de selectie, zoals Erik Kramer, meervoudig Nederlands Kampioen bij de jongeren, en Tristan Sintnicolaas. “Dat is ook precies waarvoor al onze vrijwilligers het doen”, aldus Van der Vlies. “Eigen jeugd de kans geven om zich op hoog niveau te bewijzen en dan is het super als dat lukt, ook in het seizoen dat de club al 80 jaar bestaat.”

Sponsors

Afgelopen weken heeft DRC de Mol ook op sponsorgebied haar toekomst veilig kunnen stellen voor de komende drie jaar. Onder de sponsors die tot 2015 hebben bijgetekend is ook Sani-Dump Nederland, al ruim twaalf jaar hoofdsponsor van de club.

 

De selectie:

Simon Acker, (Nieuw-Zeeland)

Maarten van Buuren, (Dordrecht)

Bart Buyk, (Hardinxveld-Giessendam)

Dennis Eikelenboom, (Hardinxveld-Giessendam)

Eddy Gödde, (Hendrik-Ido-Ambacht)

Dennis Grooten, (Papendrecht)

Wim Hofstede, (Oosterhout)

Erik Kramer, (Hardinxveld-Giessendam)

Mike Kruithof, (Dordrecht)

Kees van Noppen, (Ridderkerk)

Max Overhand, (Zwijndrecht)

Thomas van Rhoon, (Zwijndrecht)

Ian Richards, (Australië)

Tristan Sintnicolaas, (Dordrecht)

Manuel Timmermans, (Gorinchem)

Bas Canoy, (Dordrecht)

Dirk van de Craats, (Oostzaan)

David van Eerd, (Breda)

Ralph Gelens, (Hendrik Ido Ambacht)

Tim van Hoogdalem, (Gorinchem)

Jerry Kallenfels, (Sint Willebrord)

Bryan Larsen, (USA)

Eric Losak, (USA)

Rodrigo Mendieta, (Argentinië)

Patrick van Nunen, (Barendrecht)

Jasper Ockeloen, (Dordrecht)

Leander Schreurs, (Elburg)

Dico Storm, (Nieuw-Beijerland)

Michel Stroosnijder, (Kapelle)

Corné Verhoeks, (Zulichem)

Jacob Wijnstra, (Kapelle)

Jacco Wols, (Puttershoek)