DORDRECHT – Met de 0-1 uitwinst bij Jong AZ door een late treffer van Renny Smith kon FC Dordrecht revanche nemen voor het forse 2-6 thuisverlies tegen FC Den Bosch. De zege was goed voor het verlaten van de laatste positie in de Keuken Kampioen Divisie en stijging naar de achttiende plek. Voor de nieuwe hoofdtrainer Claudio Braga betekende het ook een welkome opsteker. De Dordtenaren staan aan de vooravond van twee thuisontmoetingen op rij. Komende vrijdag is Jong PSV te gast aan de Krommedijk terwijl een week later Jong Ajax verwacht wordt in de Merwestad. (Foto: Michel Sterrenberg)

Jong PSV komt als de nummer zes van de competitie naar Dordrecht voor de confrontatie met de Schapenkoppen. De Eindhovenaren staan onder leiding van trainer Dennis Haar. Cody Gakpo is  binnen de  selectie van de tegenstander uit de Lichtstad een van de meest talentvolle spelers. Onlangs werd hij door aanvoerders en trainers uit de Keuken Kampioen Divisie uitgeroepen tot Beste Talent van de tweede periode. De 19-jarige aanvaller scoorde in die tweede periode zeven keer in vier gespeelde duels en ontving daarom met recht het Bronzen Schild. Met teamgenoot Joel Piroe is Gakpo bovendien de clubtopscorer bij Jong PSV met negen doelpunten. Een gevaarlijk duo dat door de Dordtse defensie dan ook in de gaten moet worden gehouden.

Arbiter Teuben fluit komende vrijdagavond in het Riwal Hoogwerkers Stadion aan de Krommedijk om 20.00 uur voor de aftrap van de krachtmeting tussen FC Dordrecht en Jong PSV.

 

Op de foto: Claudio Braga trotseert de sneeuwval tijdens de dinsdagtraining van zijn ploeg.