Sport

reageer als eerstza 5 mei 2018

Wonder van Leeuwarden; FC Dordrecht na penaltyserie verder in play-offs

DORDRECHT-FC Dordrecht heeft voor een enorme stunt gezorgd na een sensationele winst in de terugwedstrijd van de play-offs tegen Cambuur Leeuwarden.In Friesland eindigde de wedstrijd zaterdagavond na de reguliere speeltijd en dertig minuten verlenging in 1-4 voor de Dordtenaren.Bij rust keek FC Dordrecht nog tegen een 1-0 achterstand aan. Cijntje, Arias en Mahmudov 2x waren de Dordtse doelpuntenmakers.
In de daaropvolgende alles beslissende penaltyserie scoorden de Dordtenaren vijf keer.Jafar Arias was de man die de vijfde en laatste Dordtse penalty in de touwen deed belanden.De eerste wedstrijd in Dordrecht werd een 1-4 zege voor de Friese opponent.
Waar niemand in de aanloop naar de returnwedstrijd meer een euro wilde geven voor de Dordtse kansen in Leeuwarden, bleef trainer Gérard de Nooijer geloven in een positief resultaat. En het Wonder van Leeuwarden geschiedde.
In de volgende ronde van de play-offs, de halve finale is Sparta de tegenstander.De eredivisie blijft gloren voor de Dordtse Schapenkoppen.

Geef een reactie