DORDRECHT – Bij de worstelafdeling van Hercules worden sinds kort op vaste avonden de worstelstijlen beoefend:  op dinsdagavond het Classic of Grieks-Romeins worstelen (vanaf 8  jaar) en op vrijdagavond het Freestyle wrestling (vanaf 6 jaar).

De stijl op dinsdag is een worstelstijl, waarbij de benen niet gebruikt mogen worden. Niet vastpakken of haken. Op vrijdagavond is bij de freestyle-variant het gebruik van benen, vastpakken, haken, vegen, enzovoorts wel toegestaan. Deze stijl wordt in Amerika op scholen beoefend, net als basketbal en honkbal. Deze worstelvorm wordt door zowel jongens als meisjes, maar ook door mannen en vrouwen over de hele wereld beoefend. Omdat er steeds meer meisjes de worstelsport beoefenen is het besluit genomen voor de vaste avonden. Het freestyle is ook de worstelvorm die beoefend wordt door de beginners vanaf 6 jaar. Zij kunnen als ze dat willen ook meedoen met de beginnerscompetitie, de zogenaamde stoeicompetitie. Het doel hiervan is kinderen kennis te laten maken met alle aspecten van het worstelen. Daarbij zijn balans, snelheid, lenigheid, techniek, tactiek en kracht bijna allemaal even belangrijk. Vanuit het stoeien zullen de kinderen uiteindelijk doorgroeien naar de worstelafdeling, waarbij ze les krijgen in beide stijlen. Voor de worstelaars zijn er plannen voor een extra, twee uur durende training, waarbij jeugd en senioren gezamenlijk trainen. Ook wordt er nog nagedacht de worstelafdeling uit te breiden met meerdere worstelstijlen.

Proeftrainingen

De trainingen beginnen voor de jeugd op beide dagen om 18.30 uur en duren tot 20.00 uur. Aansluitend volgen de senioren van 20.00 tot 22.00 uur. Wie kennis wil maken met deze sport is welkom voor een proeftraining. Bram Franken geeft de trainingen in het gebouw van MOK aan het Halmaheiraplein. Hij kan ook gebeld worden voor meer informatie: tel. 06-53568480.