ZWIJNDRECHT – De honkballers van HSV Zwijndrecht zijn als promovendus de competitie in de Overgangsklasse overtuigend begonnen met een dubbele overwinning op Double Stars. Zaterdag werd op eigen veld met 4-1 gewonnen en zondag zegevierde de ploeg in Alkmaar met 2-5.

Op Bakestein waren zaterdag de punten lang erg duur. Zwijndrecht kreeg geen vat op de worpen van de Double Stars pitcher en omgekeerd hield Zwijndrecht pitcher Jurendi Girigori ook de deur op slot. Pas in de vijfde inning kon Zwijndrecht de score openen. Goede verdedigende acties van de Zwijndrecht defensie voorkwamen punten van Double Stars tot de zevende inning, toen Double Stars tegen kon scoren. Zwijndrecht antwoordde direct weer. In de slotfase kwam Zwijndrecht niet meer in gevaar, waardoor Zwijndrecht het eerste duel ooit gespeeld in de Overgangsklasse winnend afsloot.

Houten knuppel

Zondag in Alkmaar was er hetzelfde spelbeeld. Dit keer heerste Zwijndrecht pitcher Evan Simmons zeven innings lang zonder een tegen punt te hoeven incasseren, waarna Derek Isenia de wedstrijd uitgooide. De Zwijndrechtse aanval sprokkelde rustig de puntjes bij elkaar en haalde probleemloos de 2-5 overwinning. Jeugdspeler Jeroen van der Linden maakte zijn debuut in de Zwijndrechtse hoofdmacht. Een voorlopige conclusie is dat Zwijndrecht defensief tot de betere teams in de Overgangsklasse behoort. Aanvallend blijkt dat het slaan met houten knuppels, op dit niveau een verplichting wegens internationale regels, nog wennen is voor de Zwijndrechtse ploeg.

Komend weekend ontmoet Zwijndrecht een interessante tegenstander, Twins uit Oosterhout. Deze ploeg heeft zichzelf als potentiële titelkandidaat uitgeroepen en zal vol met ambities aantreden tegen de Zwijndrechtse ploeg. Zaterdag wordt in Oosterhout gespeeld en zondag wordt op Bakestein om 14.30 uur gespeeld.